Scheidsrechter

Rien de Laat

Accommodatie

Onbekend

Op 13 november werd er dus gespeeld tegen Eli 4. De wedstrijd werd gespeeld op het veelbesproken kunstgras. De ploeg uit Bavaria-dorp Lieshout claimde wel geprovoceerd te worden door leider Johan met zijn slootwater-paraplu.

Beide ploegen leken te moeten wennen aan het snelle spel op het kunstgras. Voor het achtste was het pas de eerste wedstrijd van het seizoen op de snelle ondergrond. Veel (onnodig) balverlies was het gevolg, goed spel was er in de beginfase niet te zien. Eli was iets meer in de aanval en kreeg na zo’n 10 minuten een corner, die goed werd ingekopt door de look-a-like van John. Eric wist de bal echter, als een ware volleyballer, uit het doel te slaan. Uiteraard floot de scheidsrechter voor een penalty en Eric moest het geld 10 minuten verlaten met een gele kaart. Marko wist vervolgens echter de penalty te stoppen, zodat de stand 0-0 bleef. Naarmate de eerste helft vorderde, werd Avanti’31 8 sterker en kwam het meer aan aanvallen toe. De juiste eindpass bleef echter in veel gevallen uit, waardoor er geen grote kansen ontstonden. Wel kreeg het achtste een vrije trap aan de linkerkant van het veld. De bal werd richting de tweede paal gedraaid door (wandelende encyclopedie) Michael, die het achtste deze zomer is komen versterken. Tot ieders verbazing werd de bal door niemand geraakt en verdween deze in het doel. Michaels eerst officiële doelpunt in het shirt van Avanti’31 8 was gemaakt met een 1-0 voorsprong als logisch gevolg. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd besproken dat deze wedstrijd gewonnen moest worden en dat we met hard werken de overwinning zeker uit het vuur moesten kunnen slepen. Vrij kort na rust ging het echter fout in de verdediging bij Avanti’31 8. Een lange hoge bal werd half gemist, waardoor de spits van Eli 4 alleen op Marko af kon en simpel kon afronden. Daarna pakte het achtste de teugels echter weer in handen en gingen zij vastberaden op zoek naar een nieuwe voorsprong en die kwam er ook. Na enkele kleine kansjes, kon Geert van Roosmalen alleen op de keeper van Eli af. De verdediger die achter hem aan liep, bracht Geert onreglementair ten val, waarna de scheidsrechter opnieuw naar de penaltystip wees. Vaste nemer Roy was nog altijd geblesseerd en hanteerde de vlag, waardoor Bram van Breugel de dankbare taak op zich nam om Avanti’31 8 op voorsprong te schieten en dit deed hij met verve. De keeper werd de verkeerde hoek in gestuurd en de stand werd 2-1. Kort daarna was het Bram van Geffen, gretig spelend op het middenveld, die na een foutje van de keeper de 3-1 kon aantekenen. Aan beide zijden vielen er nog enkele kansen te noteren, maar gescoord werd er niet meer. Avanti’31 8 kon daardoor voor het eerst in bijna een maand de drie punten bijschrijven, die hard nodig waren om in de subtop mee te blijven draaien.

De volgende drie weken speelt het achtste niet. Op 20 oktober is er een inhaaldag, op 27 oktober heeft Avanti’31 8 een baaldag wegens de 60e verjaardag van leider Nol Merks op zaterdagavond en 4 november is het team vrij. Op 11 december wordt de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen Nijnsel/TVE Reclame 6.