Onnodige nederlaag Avanti’31 8 in uitwedstrijd tegen DVG 7

Datum

9 oktober 2016 10:00

Accommodatie

Onbekend

Na de eerste nederlaag tegen WEC 6 vorige week, moest deze wedstrijd in winst worden omgezet om bovenin mee te blijven doen. Opnieuw waren er 15 spelers, waarbij aangetekend dient te worden dat coach Johan een van hen was.

Avanti’31 8 begon zeer sterk aan de wedstrijd, de ploeg liet het balletje goed rondgaan en kon makkelijk de vrije man vinden. Daarbij dient gezegd te worden dat DVG niet scherp begon en Avanti’31 8 wel een handje hielp met het teruggeven van de bal. Aan beide zijden was er veel ruimte voor Mark en Geert van Roosmalen, de links- en rechtshalf. Het beginoffensief leverde ook de nodige kansen op. Bart, Roel, beide Geerten en Roy kregen (schiet)kansen, maar wisten het net nog niet te laten bollen. Mark kreeg dit wel voor elkaar: hij werd via een mooie pass vrij voor de keeper gezet, omspeelde deze en schoot de bal in het lege doel met een 1-0 voorsprong tot gevolg! Vervolgens leek er gemakzucht in de ploeg te sluipen. Er werd veel onnodig balverlies geleden, waardoor DVG opeens wat meer grip kreeg. Tot kansen leidde het echter niet. Na opnieuw onnodig balverlies op eigen helft kwam DVG er gevaarlijk uit en wisten zij de 1-1 binnen te schieten. Daarbij zagen er meerdere spelers van Avanti’31 8 niet goed uit. Op slag van rust gebeurde ongeveer hetzelfde nogmaals. Op dat moment wist Marko in eerste instantie de bal nog te keren, maar de rebound ging er wel in: 2-1. Tussendoor kreeg Avanti’31 8 zelf nog enkele opgelegde kansen, maar gescoord werd er niet. Zo stond het 2-1 voor DVG met rust, terwijl Avanti’31 8 de wedstrijd al lang naar zich toe had kunnen en moeten trekken.

Avanti’31 8 kwam vrij sterk uit de kleedkamer, in ieder geval werd er weer meer strijd geleverd. Al vrij snel in de tweede helft leverde dit de 2-2 op. Geert van de Sande wist de bal in de linkerhoek te schieten buiten bereik van de keeper van DVG. Avanti’31 8 wilde echter meer en bleef drukken. Echter waren ze daarbij vaak slordig en werd dit erger naarmate de wedstrijd vorderde, waardoor DVG er steeds vaker gevaarlijk uit kon komen. De grootste kansen bleven echter voor Avanti’31 8. Geert van de Sande schoot een vrije trap op de paal, Bram van Schijndel – doorgeschoven als stormram – stuitte op de keeper en dezelfde keeper wist een mooi geplaatst schot van Bram van Breugel maar net uit de hoek te tikken. Deze keeper hield DVG op dat moment dan ook op de been. Aan de andere kant was er na weer onnodig balverlies op eigen helft een kans voor DVG. De spits van DVG bleef wel koel en schoot de bal hard in de hoek, onhoudbaar voor Marko. Tegen alle verhoudingen in stond DVG op een 3-2 voorsprong. Avanti’31 8 bleef vervolgens aandringen, maar wist simpelweg niet meer te scoren. In de slotminuut van de wedstrijd werd het nog erger toen een harde voorzet van DVG via een Avanti-been, onderkant lat en binnenkant paal in het doel verdween. Daarmee werd de 4-2 eindstand bereikt. Een volkomen onnodige nederlaag, die hard binnenkwam bij de spelers van Avanti’31 8. Door deze nederlaag is Avanti’31 8 op dit moment niet meer dan een middenmoter in de competitie. Volgende week, thuis tegen Rhode 6, moet de weg naar boven weer worden ingezet!