Facebook Toestaan Niet toestaan

Avanti’31 8 boekt (te magere) overwinning in eerste competitiewedstrijd tegen Festilent 7

Onbekend

Met drie overwinningen in evenzoveel wedstrijden voor de beker, begon op 18 september 2016 de competitie voor Avanti’31 9 met een thuiswedstrijd tegen Festilent 7. Een voor het team onbekende tegenstander, dus van onderschatting of overschatting kon geen sprake zijn. Liefst 16 spelers waren beschikbaar, Frank Bozelie liet zich van zijn goede kant zien en heeft met een ander team meegespeeld. Met vier reserves op de bank, leken er genoeg wisselmogelijkheden voorhanden

Met een nieuw systeem sinds enkele wedstrijden was het in de beginfase weer even zoeken voor de mannen van Avanti’31 8. Er was meer balbezit voor de thuisploeg, maar aanvankelijk leverde dit vrij weinig op. De tegenstand van Festilent bleek ook niet bijzonder sterk te zijn, waardoor de eerste helft aanvankelijk weinig plezier opleverde voor de aanwezige toeschouwers. Naar mate de eerste helft vorderde kwamen er toch wat kansjes voor de blauw-witten. Sander volleyde knap uit een voorzet, maar helaas naast het doel en de keeper van Festilent trad enkele keren uitstekende op met zijn voeten. Doelpunten bleven nog uit, blessures helaas niet. Bas a.k.a. Verke viel uit met een liesblessure en Sander viel uit met een dikke enkel (deze keer zijn goede enkel), na een grove charge van een van de verdedigers van Festilent. Even later viel ook Teun uit met een heupblessure na een botsing doordat hij niet werd gecoacht. Die coaching was sowieso een punt van aandacht tijdens deze wedstrijd en een leermoment voor de volgende wedstrijden.

De rust werd bereikt met de brilstand op het scorebord. Aanwinst Michael, die nog wedstrijdritme mist, was toe aan een wissel en ook zou Eric, die naar een niet nader te noemen club uit Eindhoven wilde, het veld verlaten. Dit bleek niet mogelijk omdat er reeds drie geblesseerden waren en dus bleef Eric nog staan, waarvoor complimenten. Het spelbeeld in de tweede helft was grotendeels hetzelfde als in de eerste helft: een beter Avanti’31 8 met weinig uitgespeelde kansen. Toch viel uiteindelijk het doelpunt. Geert van Roosmalen had wat ruimte op rechts en produceerde een bal die tussen een voorzet en een schot in zat. Een verdediger van Festilent, die de bal wilde weg werken, werkte deze fraai in het eigen doel, waarmee de stand op 1-0 kwam. Daarmee leek de ban gebroken en er volgden meerdere grote kansen voor de aanvallers van Avanti’31 8. De keeper van Festilent 7 bleek echter een te grote sta-in-de-weg en behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand, die gezien het spelbeeld wellicht terecht was geweest. Omdat het bij 1-0 bleef, bleef de wedstrijd spannend en in de slotfase kwam Festilent meer aan aanvallen toe. Er ontstonden nog enkele hachelijke momenten voor het doel van Marko, maar deze hield zijn doel voor de tweede keer op rij schoon. De 1-0 voorsprong werd vastgehouden, waardoor de eerste drie punten een feit zijn.

Volgende week, op 25 september 2016 om 10.00 uur, wacht de uitwedstrijd tegen Blauw Geel’38 14, dat in de eerste speelronde niet in actie kwam. Wel won het voor de beker met 4-1 van Avanti’31 6, dus de blauw-witte brigade is gewaarschuwd.