Facebook Toestaan Niet toestaan

Avanti’31 kan in 97e minuut nederlaag afwenden tegen Eendracht’30

15 april 2024 11:45

Bij de rust keek Avanti’31 tegen Eendracht’30 tegen een 0-2 achterstand aan, en die achterstand was niet onverdiend te noemen. Avanti’31 was nog wel aardig aan de wedstrijd begonnen maar in de loop van de eerste helft zakte het niveau ver terug. Eendracht’30 speelde een solide wedstrijd en wist in de eerste helft tot twee keer toe te scoren. Na rust kwam Avanti’31 veel beter voor de dag, maar scoren bleek een lastig verhaal. Uiteindelijk lukte dat Teun Kuijpers twee keer. De gelijkmaker viel pas in de 7e minuut van de blessuretijd, die overigens volstrekt terecht door scheidsrechter Geertsen was bijgeteld.

Avanti’31 was nog wel aardig aan de wedstrijd tegen laagvlieger Eendracht’30 begonnen met kleine kansjes voor Luc vd Hurk en Roel Kappen. In het verloop van de wedstrijd kreeg Avanti’31 het steeds lastiger tegen de fysiek sterke tegenstander die de aanval van Avanti’31 goed in bedwang wist te houden. In de 33e minuut liet Avanti’31 Mateja Mujkic te veel ruimte. De Mookse middenvelder liet een afstandsschot los dat via de binnenkant van de paal achter Lars vd Graaf in het doel verdween. Avanti’31 leek direct een antwoord te hebben, maar een vlammend schot van Roel Kappen trof niet meer dan het zijnet. Vlak voor rust was het Milan van Leth die de ruststand op 0-2 bepaalde.

Na rust ging Avanti’31 flitsend van start. Tom Duray was in de ploeg gekomen voor Jim Tuunter, waarbij Tom de plek in de spits innam en Jip Schippers meer van de rechterkant ging spelen. In de eerste vier minuten na de rust leverde dat drie grote kansen op voor eerst Jip Schippers die zijn harde schot door keeper Tim van Limbeek gestopt zag worden, vervolgens voor Tom Duray die na een voorzet van Roel Kappen ook op de keeper stuitte. De derde kans was weer voor Jip Schippers en opnieuw was het de Mookse doelman die sterk keepte. In de 53e minuut was het dan toch raak. Een voorzet van Jip Schippers bereikte Teun Kuijpers die de 1-2 kon aantekenen. Avanti’31 wist niet door te drukken en geleidelijk aan kwam Eendracht weer meer in de wedstrijd. Het waren vooral Ruben Jansen en Daley Hoogakker waar de Avanti-verdediging de handen aan vol had. Jelle Verhoeven kwam nog voor Jip Schippers in het veld. Vlak voor tijd leidde een te harde charge op Davy van Bokhoven tot een opstootje op het veld, De uiterst rustige scheidsrechter bestrafte een verdediger van Eendracht’30 met rood en Avanti’31 zette nog eens aan voor een laatste offensief. Toch was het Eendracht’30 dat eerst de kans had om de wedstrijd te beslissen, maar Mees vd Heijden wist op de doellijn redding te brengen. Het was uiteindelijk in de 97e minuut eerst Tom Duray die goed inschoot waarna Teun Kuijpers wist te profiteren. Avanti’31 kreeg zelfs nog een kansje toen uit een vrije trap van Roel Kappen de bal nog over het doel werd gekopt.

Met dit gelijkspel, het was overigens de 9e remise van dit seizoen, wist Avant’31 zijn positie op de ranglijst te behouden. De spanning in de middenmoot blijft echter ongekend groot. Tussen de nummer vier en de nummer negen op de ranglijst zitten maar twee punten, waarbij nog meespeelt dat enkele verenigingen al 20 wedstrijden hebben gespeeld terwijl andere, onder wie Avanti’31, nog op 19 wedstrijden staan. Het elftal dat straks na 24 wedstrijden op plaats negen staat moet nog nacompetitie spelen.

Komende zondag speelt Avanti’31 opnieuw een thuiswedstrijd. Prinses Irene uit Nistelrode is dan de tegenstander. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14.00 uur.