Facebook Toestaan Niet toestaan

Avanti’31 wint in Heeswijk met 2-0

18 maart 2024 10:45

Na de ongelukkige nederlaag van donderdagavond tegen Rhode kreeg Avanti’31 zondagmiddag direct de kans op herstel. In en tegen Heeswijk kwam dat herstel er ook. In een weinig sprankelende wedstrijd won Avanti’31 met 2-0 door doelpunten van Roel Kappen vlak voor rust en Mees vd Heijden vlak na de rust.

Het eerste kwartier van de wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af, met voor Avanti’31 een kans voor Luc vd Hurk na een goede combinatie met Teun Kuijpers. Geleidelijk aan kreeg Avanti’31 een veldoverwicht, maar door slordig spel leverde dat veldoverwicht niet heel veel kansen op. In de 45e minuut was het Roel Kappen die de bal na een afgeslagen aanval voor de voeten kreeg. Zijn schot verdween langs doelman Rick Schouten in het Heeswijkse doel waarmee Avanti’31 met een voorsprong de rust in ging.

Na de rust verving Davy van Bokhoven Jim Tuunter. Al in de 49e minuut verdubbelde Avanti’31 de voorsprong. Een schot van Luc vd Hurk werd nog gekeerd, maar Mees vd Heijden was attent en werkte de afgeslagen bal in het doel. Stand 2-0. Voor Heeswijk was dat het sein om wat opportunistischer te gaan spelen. De thuisploeg kreeg ook wel wat kansen, waarvan die in de 65e minuut wel de grootste was. Ties van Heertum maakte een overtreding binnen het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Tijn Bosch ging achter de bal staan en zag zijn schot via de paal naast het doel gaan. Heeswijk bleef proberen terug in de wedstrijd te komen, er kwamen ook nog kansen op de aansluitingstreffer maar die viel niet. Ook Avanti’31 kreeg kansen, maar daar werd heel slordig mee omgesprongen. Tom Duray kwam nog in het veld voor Jip Schippers, Tim Schippers verving Luc vd Hurk en in de laatste vier minuten wist Avanti’31 nog vier grote kansen te missen.

Al met al een niet al te beste wedstrijd, die wel drie belangrijke punten opleverde. Komende zondag is Avanti’31 vrij, de eerstvolgende wedstrijd is pas na de Pasen, op 7 april uit tegen het sterke Handel.