Facebook Toestaan Niet toestaan

Avanti'31 verliest de uitwedstrijd tegen Rhode in de eerste helft.

15 maart 2024 14:15

Avanti'31 heeft de uitgestelde uitwedstrijd tegen Rhode met 3-2 verloren. De wedstrijd werd vooral verloren in de eerste helft, in de tweede helft kwam Avanti'31 sterk terug. Helaas lukte het net niet om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. De kansen waren er in de slotfase zeker wel.

Avanti'31 ging goed van start, direct in de 3e minuut van de wedstrijd werd gescoord, maar het doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd. Er volgden in de beginfase van de wedstrijd nog kansen voor Luc vd Hurk en Jip Schippers, maar het was Rhode dat in de 11e minuut op voorsprong kwam. Tijn Vorstenbosch kreeg, ruim buiten de 16 meter, de bal aangespeeld en hij kreeg alle tijd en ruimte om hard en zuiver uit te halen. Lars vd Graaf was kansloos en de stand 1-0. In het vervolg van de eerste helft verloor Avanti'31 de grip op het middenveld. Veel onzuivere passes en herhaaldelijk verlies van de tweede bal zorgden ervoor dat het inititatief bij Rhode kwam te liggen. In de 31e minuut leidde dit tot een volgend tegendoelpunt. Er was balverlies op het middenveld, Rhode speelde direct de bal in op Mark vd Zanden, die tegen de grond werd gewerkt. De penalty werd door diezelfde speler benut. De 2-0 was ook de ruststand.

In de tweede helft tapte Avanti'31 uit een ander vaatje. Er werd veel strijd geleverd, het middenveld kreeg nu wel grip op de tegenstander en het wachten was op de aansluitingstreffer. Een omhaal van Jip Schippers ging net naast en een vrije trap van Roel Kappen ging net langs de verkeerde kant van de paal in het zijnet. Ondanks de druk van Avanti'31 was het toch Rhode dat de voorsprong verder wist uit te bouwen. Ongelukkig uitverdedigen bracht Geert Oerlemans aan de bal en hij schoot zuiver in. Avanti'31 kwam na deze tegenslag snel terug. Jim Tuunter werd in het strafschopgebied ten val gebracht en Roel Kappen bracht vanaf 11 meter de stand op 3-1. Avanti'31 stroopte de mouwen nog wat verder op, trainer Stephan Hesemans bracht extra aanvallers in het veld, maar Rhode doelman Paul van Heesch hield zijn ploeg steeds weer op de been. De aansluitingstreffer kwam in blessuretijd, toen Lars vd Graaf met een lange uittrap de ingevallen Jelle Verhoeven bereikte. Jelle deed alles goed en passeerde Paul van Heesch. De blessuretijd duurde nog lang genoeg voor twee kansen op de gelijkmaker. Die gelijkmaker was op basis van het goede spel en de enorme inzet in de tweede helft zeker verdiend geweest, maar Avanti'31 kon helaas zonder punten terug naar Schijndel.

De kans op herstel komt al snel. Zondagmiddag om 14.00 uur speelt Avanti'31 uit tegen Heeswijk. Overigens spelen de 2e elftallen van Heeswijk en Avanti'31 om 12.00 uur ook in Heeswijk tegen elkaar.