Facebook Toestaan Niet toestaan

Avanti’31 wint verdiend van EVVC

27 november 2022 20:00

Dankzij doelpunten van Mees van der Heijden en Roel Kappen bleven de drie punten verdiend op d’n Boschweg. Door deze 2 – 0 overwinning blijft Avanti’31 koploper in de derde klasse E.

Avanti’31 en EVVC maakten er in de eerste helft een mooie pot voetbal van. Het spel golfde op en neer. Al in de derde minuut kreeg Roel Kappen een goede kans om de openingstreffer te maken maar vond keeper Martin Roelofs op zijn weg. In het vervolg van de eerste helft werd de strijd op het middenveld uitgevochten, waarbij zowel Avanti’31 als EVVC enkele kansen kregen om de score te openen. De grootste kans was voor Teun Kuijpers die een op een met Martin Roelofs de 1 – 0 op zijn schoen had. De Vinkelse keeper voorkwam de voorsprong voor Avanti’31. In de 36e minuut bleef uit de een corner van Roel Kappen de bal in het 5-meter gebied liggen maar er was niemand van de Avanti’31 spelers alert genoeg om de bal binnen te schieten.

Na de rust was in de beginfase Avanti’31 de bovenliggende partij. In de 51e minuut kreeg het loon naar werken. Een mooie voorzet van Roel Kappen werd door Mees van der Heijden binnengetikt. Avanti’31 bleef het betere van het spel houden en zette vol druk op de verdediging van EVVC. Er kwamen kansen om de stand te verdubbelen maar de EVVC bleef met kunst en vliegwerk overeind. Het was Avanti’31 dat het speelde dicteerde en de Vinkelse ploeg moest steeds meer achteruit. De solide verdediging van Avanti’31 gaf bij de spaarzame aanvallen van EVVC geen krimp. Een kleine kans in de 84e minuut werd door Casper Brus vakkundig gestopt. Drie minuten later kreeg Avanti’31 een vrije trap. Vanaf 20 meter schoot Roel Kappen de bal achter keeper Martin Roelofs. De wedstrijd zat in het slot en na 94 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Stan van Doren voor het einde van de wedstrijd.

Door deze overwinning blijft Avanti’31 aan kop in de derde klasse E. Volgende week zondag speelt Avanti’31 wederom een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Vorstenbossche Boys.

De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14.00 uur.