Facebook Toestaan Niet toestaan

Avanti’31 heeft het lastig met Vesta’19, maar wint wel

7 november 2022 11:00

In tegenstelling tot de laatste wedstrijden lukte het Avanti’31 zondag in Ravenstein niet om snel op voorsprong te komen. Tegen de verhouding in kwam Vesta’19 zelfs op voorsprong. Voor rust trok Avanti’31 de stand weer gelijk en al snel in de tweede helft kwam Avanti’31 op voorsprong. Bij een 1-4 stand dacht iedereen dat Avanti’31 de wedstrijd rustig kon uitspelen maar Vesta kwam met veel strijdlust en twee gelukkige doelpunten nog tot 3-4 terug. Verder kwam de fusieclub uit Ravenstein en Demen niet zodat Avanti’31 met drie punten op zak in de bus terug naar Schijndel kon stappen.

Avanti’31 had het eerste kwartier een groot overwicht maar behoudens een vrije trap van Roel Kappen (net naast) creëerde de Boschwegse formatie geen echte kansen. Dat deed Vesta’19 in de 16e minuut wel. Een snelle counter over links leidde tot een voorzet die door Jeroen Zegers werd benut. Het was de eerste keer dat Vesta’19 bij het doel van Casper Brus kwam, maar het was wel direct raak. Avanti’31 ging op zoek naar de gelijkmaker, die er in de 33e minuut ook kwam. Vesta’19 kreeg de bal na een aanval van Avanti’31 niet weggewerkt, de bal kwam voor de voeten van Roel Kappen die met een prima schot de stand gelijk trok. Vlak voor rust had Vesta’19 een stevige overtreding nodig op Geert van Heeswijk om verder onheil te voorkomen. De scheidsrechter kende terecht een vrije trap toe, maar verzuimde hier om de gele kaart te trekken, iets wat hij eerder in de wedstrijd wel heel vlot deed. De vrije trap van Roel Kappen resulteerde in een corner waarna de rust dus met een gelijke stand kwam.

De tweede helft begon met een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Vesta’19. Avanti’31 trok vervolgens het initiatief weer naar zich toe en na een kans van Geert van Heeswijk en een bal op de lat was in de 56e minuut raak. Het was een prima pass van Jelle Brus op Luc vd Hurk die goed doorspeelde op Teun Kuijpers, die geen moeite had om Avanti’31 op voorsprong te brengen. Kort hierna kwam de bal uit een corner bij Jelle Brus die via een verdediger van Vesta’19 de stand op 1-3 bracht. Nadat Casper Brus een prima redding in huis had was het in de 70e minuut Luc vd Hurk die op aangeven van Teun Kuijpers de stand op 1-4 bracht. De wedstrijd leek hiermee wel beslist maar Vesta’19 stroopte de mouwen op en dat leverde in eerste instantie een paar kleine kansen op. Een ongelukkige terugspeelbal van de Avanti-verdediging leidde tot de 2-4 door Jordy de Loijer. Het was in blessuretijd opnieuw Jordy de Loijer die, en dat leek erg op buitenspel, de eindstand op 3-4 bracht. Toon vd Heijden kreeg in de slotfase nog zijn tweede gele kaart, wat betekent dat hij komende zondag niet meespeelt tegen Nulandia.

Avanti’31 blijft door deze overwinning koploper, met nu vijf punten voorsprong op EVVC, Margriet en DSC. Komende zondag komt Nulandia naar de Boschweg. Een goed resultaat in die wedstrijd kan Avanti’31 de eerste periode opleveren. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14.00 uur en we rekenen weer op de steun van onze supporters.