33e editie van de dorpszeskamp bij Avanti '31 weer als vanouds! - Avanti31

33e editie van de dorpszeskamp bij Avanti '31 weer als vanouds!

33e editie van de dorpszeskamp bij Avanti '31 weer als vanouds!

7 juni 2022 9:15


Wat zijn er de afgelopen weken bij Avanti ’31 weer huzarenstukjes verricht. Alsof er geen covid19-pandemie was de afgelopen 2 jaar, werd eerst het internationale toernooi Brabant Boys Cup door de vele vrijwilligers en sponsors in samenwerking met Schijndel/De Wit succesvol georganiseerd. Tussendoor werden ook diverse wedstrijden gespeeld met onder meer het kampioenschap van het vrouwenteam. En nauwelijks een week later tijdens het Pinksterweekend werd de zeskamp weer opgetuigd.

zeskamp.jpg
Foto: Bas Ulehake

De ervaren organisatie was begin dit jaar gestart met de eerste voorbereidingen. Zeker toen duidelijk werd, dat de 33e editie van de dorpszeskamp definitief doorgang zou gaan vinden, gingen alle remmen los. Met de trouwe en steeds groter wordende groep vrijwilligers en sponsors had de organisatie een zeskamp in elkaar gezet met zeer originele spelen. Duidelijk werd op zaterdag 4 juni, toen de jeugd van 5 tot 16 jaar in haar 10e editie de strijd met elkaar aanging, dat de spelen intensief zouden worden. In het zonnetje, dat regelmatig haar gezicht liet zien deze zaterdag, moest er veel energie aan de dag gelegd worden om zoveel mogelijk punten te scoren. Het fanatisme spatte er deze middag vanaf en later in de tent tijdens de optreden van 19 playback-optredens werd het enthousiasme alleen maar groter.

Een dag later, toen het de beurt was aan de volwassenen, werd angstvallig de buienradar in de gaten gehouden. De 20 teams, waarvan zelfs het team Hé Ho Let’s Go de weg uit Boxtel naar Schijndel had gevonden, waren al vroeg op sportpark De Molenheide present. De captains kregen op het prachtig omgebouwde hoofdveld de spelen gepresenteerd. Klokslag 9.00 uur was het spreekstalmeester Jan van Weert, die dit jaar na 30 jaar trouwe dienst tijdens de 33e editie van deze fantastische traditie afscheid nam, om het startsein te geven. Het ochtendprogramma en het rode draad-spel werden in vlot tempo afgewikkeld. Toen de organisatie wilde starten met het middagprogramma, gooide Pluvius helaas roet in het eten. Veiligheid boven alles en dus werd snel terecht besloten om een streep door het tweede deel van de dorpszeskamp te zetten. Toegeleefd werd er naar de playback-optredens in de avond. In een steeds beter bezette feesttent had het ene team zich beter voorbereid dan het andere team. Het enthousiasme van iedereen werkte aanstekelijk op de jury, die naarmate de avond vorderde steeds meer in de gaten had, dat het nog een hele dobber zou worden om de winnaars aan te wijzen.

Presentator Rob Schuurmans samen met dj Robbert leidde de hele avond vlotjes in de juiste banen. Later op de avond werden de winnaars van de playbackshow en de dorpszeskamp bekend gemaakt. Iedereen werd bedankt voor de voorbeeldige inzet en uitgenodigd om in 2023 tijdens het Pinksterweekend ook weer acte de présence te geven.

De belangrijkste uitslagen op een rijtje:

Zaterdag 4 juni jeugd

Groep 5 tot 11 jaar

Zeskamp

 1. FC De Champions
 2. Snelle Planga’s
 3. De Vreetzakken

Playback

 1. De AanstelleRia’s met Kinderen voor kinderen – De kerstezel
 2. Ad & John met Grease Musical – Grease Lighting
 3. VMS met Aladdin Musical – Zo’n vriend als ik

 

Groep 11 tot 16 jaar

Zeskamp

 1. De Koos Konijnen
 2. Zwarte Rokkuh, Lange Sokkuh
 3. Toppers JO13-2

 

Playback

 1. Zwarte Rokkuh, Lange Sokkuh met I Don’t Like – I love it
 2. Girls Only met Barbie Girl
 3. The Chickies met De Snollebollekes - Van Links naar rechts

 

Zondag 5 juni volwassenen

Zeskamp

 1. Wie-Is-Er-Dol
 2. Jeugdleiders Avanti ‘31
 3. De Alibaba’s

Winnaars_Wie-Is-Er-Dol_zeskamp_2.jpeg

Playback

 1. Hoge Sokkuh, Korte Rokkuh met Abba – Mamma Mia
 2. Oei oei met Glee Cast – I’m a survivor
 3. Perdige Geitjes met High School Musical – We’re all in this together
Winnaars_playbackshow_2022_2.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!