Zeskamp 2019 - Avanti31

Zeskamp 2019

Zeskamp 2019

10 juni 2019 9:15


De traditionele zeskamp bij Avanti ’31 was er dit jaar één met 2 gezichten. Was het tijdens de jeugdzeskamp op zaterdag nog guur en regenachtig, een dag later tijdens de ‘grote’ zeskamp scheen de zon volop en was het in de loop van de middag zelfs best benauwd.

De 25 jeugdploegen, verdeeld over de leeftijdsgroepen 5 tot 11 jaar en 12 tot 16 jaar, lieten zich afgelopen zaterdag echter niet kisten door het mindere weer. Zij maakte er voor de 9e keer op rij een waar zeskampwaterspektakel van, daarbij op momenten ook geholpen door Pluvius. Rond de klok van 17.30 uur werd het spelgedeelte afgerond en maakte iedereen zich op voor de playbackshow, die ook dit jaar weer in een goed bezette feesttent werd georganiseerd. De juryleden waren positief verrast door de kwaliteit van de optredens en beloonden dit met een groot compliment voor alle jeugdige deelnemers en deelneemsters.

 

Op 1e Pinksterdag was de organisatie alweer vroeg paraat om het terrein te kuisen en speelklaar te maken voor de 32e editie van de ‘grote’ zeskamp. Ondanks de gevorderde leeftijd van de Schijndelse dorpszeskamp zit de sleet er nog altijd niet in en was de organisatie als vanouds vlijmscherp om er een mooie dag van te maken. Rond de klok van 9.00 uur (!) maakten de captains een rondje om de spelen van dit jaar wat beter te leren kennen. Klokslag 9.30 uur klonk het startsignaal van de eerste spelronde voor de 24 deelnemende teams. Na een halve dag spelen werd de balans opgemaakt en kon wethouder Jan Goijaarts voor de tweede keer in een week tijd zien, dat Avanti ’31 meer is dan alleen een voetbalclub. Vorige week reikte hij de prijzen uit aan de winnaars van de succesvolle Brabant Boys Cup, nu opende hij vol trots de Schijndelse dorpszeskamp van 2019, daarbij vooral ook oog hebbend voor de vele vrijwilligers, die zich ook dit jaar weer geheel belangeloos voor deze evenementen inzetten. Helaas kon hij geen getuige zijn, net als de ruim 1000 aanwezige mensen, van het dit jaar debuterende digitale rode spel: de techniek liet de organisatie in de steek. De tussenstand werd bekend gemaakt en de middag stond in het teken van de 2e ronde van de 6 spelen; een ronde, waar ook de joker voor een dubbele score kon  worden ingezet. Daar werd door iedereen gebruik van gemaakt en met de hoger oplopende temperaturen werden de sportieve messen verder geslepen.

 

Zoals altijd was rond 16.30 uur het spelgedeelte ten einde en kon iedereen zich opmaken voor een tropisch warme avond met optredens van alle niveaus. Ook deze avond was de jury weer zeer positief over het niveau van de playback-optredens. Het middernachtelijke tijdstip was het moment voor het uitreiken van de prijzen aan de top 3 van zowel de zeskamp als van de playback-optredens. Moe maar voldaan kan de organisatie terugblikken op weer een zeer succesvolle dorpszeskamp. Op naar de 33e editie in 2020!

 

Alle uitslagen op een rijtje (top 3):

 

Jeugd (zaterdag)

Zeskamp

5-11 jaar                                                                               

 1. De grandioze blauw-witte bende met 192 punten
 2. Blue White Army met 191,5 punten                                     
 3. JO9 Toppers met 179,5 punten

 

12-16 jaar

 1. De Muppets met 285 punten
 2. De Korfknallers met 216,5 punten
 3. Girls in Blue & White met 209 punten

 

Playbackshow

5-11 jaar                                                       

 1. De Panters met DoReMi Sound of Music
 2. De Rana’s met Diep in de zee
 3. Wijkraad Bloemenwijk met Van Kerstmis tot Carnaval

 

12-16 jaar

 1. Blauwe Sokken Witte Rokken met Black Magic van Little Mix
 2. De Korfknallers met Jailhouse Rock
 3. Powergirls met Barden Bellas Finals

 

Wil van Kronenburg Sportiviteitsprijs

JO9 Toppers

 

Volwassenen (zondag)

Zeskamp

 1. De Ongekende Talenten met 368,8 punten
 2. Jeugdleiders Avanti ’31 met 349,4 punten
 3. Voetbalvrouwen & Co met 333,4 punten

 

Playbackshow

 1. Voetbalvrouwen & Co met 84,4 punten (Cruisin’ for a Bruisin)
 2. De Stamtafel met 78,1 punten (Stamtafel goes Las Vegas)
 3. Jeugdleiders Avanti ’31 met 77,9 punten (Waar zijn de mannen?)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!