Sportret Niels Heestermans - Avanti31

Sportret Niels Heestermans

Sportret Niels Heestermans

31 oktober 2022 22:45


Onlangs zijn we op bezoek geweest in Sint-Michielsgestel of beter gezegd in het beruchte en bekende “Maaskantje” waar we te gast waren bij iemand uit een echte “Avantifamilie”. Zijn vader Fons is penningmeester in het bestuur van sv Avanti’31 en hij is ook nog secretaris van onze Supportersvereniging, zijn moeder Marjon verzorgt de ledenadministratie van onze vereniging en zijn broer Jordi is teamgenoot van Avanti 6.
We waren te gast bij Niels Heestermans

niels_heestermans.png

Sinds begin oktober is Niels samen met zijn vriendin Loes en de twee poezen Pip en Poekie woonachtig in het mooie en wereldwijd bekende Maaskantje.

In het dagelijkse leven is Niels leidinggevende op de etiketteerafdeling bij Scherpenhuizen in Eindhoven. Dit is een AGF groothandel en een behoorlijk grote speler in deze markt.

Vertel eens iets over de tijd van je eerste jaren bij onze vereniging.

Ik ben rond mijn 7e jaar lid geworden bij Avanti. Ik heb eerst nog op judo gezeten samen met Joep van Vorstenbosch. Wat ik me nog goed kan herinneren is dat ik Joep altijd hard op de grond gooide, en dat hij dit niet echt kon waarderen.

Mijn eerste team was de F-2. In dit team kwam ik onder andere samen te spelen met diezelfde Joep van Vorstenbosch, die net als ik het judo ook voor gezien hield, Harm van de Pol en Berend Arts.

Het seizoen daarna zijn we doorgestroomd naar de F-1, daar waar Henk Broks onze trainer was met Ton Steenbekkers als leider. Daar kwam ik onder meer in het elftal met Niels Berkelmans, Jeroen v/d Sangen en Kylian Swinkels.

Na twee jaren F-pupillen naar de E-pupillen, Vanaf die tijd speelde ik mijn gehele jeugdtijd in een standaardelftal.

In het eerste jaar met Joep Hellings, Adesh Chedi en Haris Karaosmanovic. Ron van Heeswijk en Gijs v/d Bogaard waren toen mijn trainers. Elke tegenstander dacht dat Haris al een speler van de junioren was omdat hij toen voor zijn leeftijd al zo groot was en gruwelijk hard kon schieten.

Het tweede jaar bij de E-pupillen was Henrie van Doornik mijn trainer. Dit seizoen speelden wij de bekerfinale in Eersel tegen Lierop, die we helaas met 6-1 verloren. Ik kan me nog herinneren dat we danig onder de indruk waren van het vuurwerk dat voorafgaand aan de wedstrijd werd ontstoken.

Hierna kwamen we in D-1 met als trainer Robbert van de Wetering. De eerste seizoenshelft werden we herfstkampioen in de 1e klasse. Robbert stopte na de winterstop en Henri van den Broek nam het hierna over als trainer. In dit jaar stond ik onder andere bij Mauro Brus en Joep Hellings in het team.

Het jaar daarna kwamen Koen van Houtum, Teun van Doornik, Milan Lucius en Jeroen Brus ons team versterken en werd Ron van Heeswijk onze trainer.

 

Toen kwam je terecht bij de junioren van sv Avanti’31.

Ook een mooie en turbulente periode. We kregen twee trainers die afkomstig waren van Schijndel, Marcel Verhoeven en Daan van Alebeek. Daan was maar even trainer bij ons. Hij beloofde ons, mochten wij doorgaan in de beker, we waren ingedeeld in een zware poule, dan mochten we op kosten van hem met z’n allen naar de McDonald’s. We gingen door, maar Daan was inmiddels verdwenen.

Het tweede jaar werden we getraind door Henrie van Doornik, met Piet van Vorstenbosch als vlagger. Ik weet nog dat Piet tijdens een thuiswedstrijd een klap kreeg van een speler van Berghem Sport, omdat hij het niet eens was met een beslissing van Piet. Dit leidde tot veel ophef waarna zelfs de familie van ‘onze Tony’ het veld op kwam.

Dit seizoen hielp ook Hans van Es af en toe mee bij de trainingen. Hier waren we niet altijd blij mee want die liet ons nogal wat meters maken. Zeker met zijn sprintoefeningen.

Bij de B-junioren werden Jeffrey Creusen en Roy van den Boogaard onze trainers en was Hans van Roy onze leider. Spelers van dit team waren Peter Hoeven, Maik van Roy, Tom Kemps en Milan van Gerwen. We speelden in de hoofdklasse maar degradeerden helaas naar de 1e klasse.

Het tweede jaar werd Henrie van Doornik onze trainer en was Rien de Laat de vlagger. Dat seizoen bereikten we de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse, maar moesten we het helaas tegen UDI’19 afleggen.

Hierna een vervolg bij de A-junioren, waar Marcel Verhoeven het 1e jaar onze trainer was en Geert v/d Oetelaar onze vlagger. In dit seizoen behaalden we een periodetitel en promoveerden we via de nacompetitie naar de hoofdklasse. Op de velden van Udi’19 speelden we de finale tegen Estria. We gingen naar Uden met de bus samen met vele ouders en supporters en wisten deze wedstrijd ruim te winnen.

Ik kan me nog Anton Arts - vader van Berend - herinneren die elke wedstrijd alle supporters de “wave’ liet doen en als hij de kans kreeg dan kuste hij de moeder van de speler die een doelpunt gemaakt had. Een mooie mens, die ons veel te vroeg ontglipt is.

In het 2e jaar waren Pieter Fransen en Hans v/d Broek de trainers. We speelden in de hoofdklasse en stonden na een wedstrijd of 8 bovenaan. Helaas wisten we dit niet vol te houden en eindigden we uiteindelijk in de middenmoot.

 

Nadat je de tijd bij onze jeugdafdeling had afgesloten kwam er een nieuwe periode voor jou bij Avanti.

De seniorentijd:

Ik ben vanaf de jeugd doorgestroomd naar de selectie. Ik speelde voornamelijk in het 2e elftal waar John Pennings de trainer was. Hans Langenhuijsen en Mark van de Meerendonk waren de leiders en Frans van de Burgt was onze verzorger.

Mijn medespelers waren toen onder andere Ruben van Puijenbroek, Mark van de Steen, Kelvin Klemans en Roy van de Mosselaer. In dit seizoen wonnen we de beker en stelden we via de nacompetitie promotie veilig.

Na twee jaar in de selectie te hebben gevoetbald, ben ik – vanwege vele blessures – lager gaan voetballen.

 

Na een relatief korte periode in de selectie kwam er een nieuwe periode bij Avanti op je pad.

Achteraf een goede zet geweest dat ik lager en bij mijn vrienden ging voetballen. Ik kwam terecht in Avanti 7 en in april 2017 werden we meteen in ons eerste jaar kampioen. We hadden een geweldig kampioensfeest georganiseerd helemaal in de “oranje sferen” rond Koningsdag. Hans van Roosmalen was toen onze leider. Inmiddels zijn wij het 6e  elftal geworden en is Jan Hellings ook samen met Hans onze leider geworden.

Een mooi en gezellig elftal waarin ik onder andere samen speel met mijn broer, Jordi, Bram van Vorstenbosch, Frank Hoeven, Tim van Geffen, Niels van Lieshout, Dennis Verhagen en nog een vele anderen. En degene die ik zeker niet mag vergeten is natuurlijk Thieu van Gorkum: de man van de 1e en de 3e helft.

Buiten dat je actief was als speler werd je ook actief bij onze jeugdafdeling.

Inderdaad, ik ben gestart in 2018 als jeugdleider bij onze jeugdafdeling. In mijn eerste jaar ging ik samen met Marcel Welte de JO11-2 trainen. Daarnaast was Wim van de Boogaard leider bij dit elftal.

We speelden dat seizoen in een onderlinge wedstrijd tegen Vorstenbosche Boys om het kampioenschap. We waren deze wedstrijd veruit de betere partij, maar verloren de wedstrijd ongelukkig met 2-1. Dit krachtsverschil werd nog duidelijker toen we dezelfde tegenstander in de voorjaarsreeks weer tegen kwamen. Toen wisten we wel van ze te winnen, met 9-1.

De twee seizoenen daarna trainde ik samen met Marcel de JO12-1 en de JO15-3.

Dit seizoen ben ik trainer van de JO19-1, met Tim Deelen als assistent trainer, Iwan van Giersbergen als leider en Geert van den Oetelaar (nog steeds) als assistent scheidsrechter. Een mooie uitdaging die ik graag aanging.

 

Welke veranderingen de laatste jaren spreken jou het meeste aan?

Het Avanti complex ligt er schitterend bij, de kleedlokalen, de tribune en niet te vergeten de overkapping bij de kantine naast het hoofdveld. Avanti heeft een accommodatie om trots op te zijn.

 

Wie van onze vrijwilligers of leden zijn bijzonder en waarom?

De terreinmeesters springen er voor mij uit. Deze heren verzetten stiekem heel veel werk.

Ook de OPA ploeg wil ik even benoemen, zij zijn voor velen onzichtbaar maar doen erg veel belangrijk werk voor onze vereniging.

 

Welke bijzondere en onvergetelijke momenten zijn je altijd bijgebleven?

Natuurlijk het kampioenschap met Avanti 7, de promotie met A1 en met het 2e elftal. Ook de feestjes na afloop van deze prestaties waren onvergetelijk. Daarnaast hebben we in de B1 nog een buitenlands toernooi gespeeld in St. Truiden met een overnachting. Dit was ook een leuke belevenis.

 

Hoe ziet de toekomst bij Avanti eruit over pakweg 10 jaar?

Hopelijk komt er weer wat groei in ons ledenbestand, want dit is echt wel nodig. Vorig jaar was er maar één JO17 elftal en dit jaar maar één JO19. Voor een club als Avanti is dit wel erg weinig. Daarnaast hoop ik dat het 1e elftal dan al een aantal jaar in de 2e klasse speelt. Deze groep heeft zoveel kwaliteit om een niveau hoger te gaan spelen en heeft de leeftijd om dit voor een langere tijd vast te kunnen houden.

 

Waar erger je je soms aan?

Ik kan slecht tegen personen die hun afspraak niet nakomen, of maar lukraak iets roepen.

 

Welke actualiteit op dit moment grijpt je het meest aan?

De oorlog in Oekraïne natuurlijk. Het valt me op dat er in de media steeds minder aandacht aan wordt gegeven. Het lijkt nu al gewoon te worden voor iedereen.

 

Beste trainer:

Ik had een hele goede klik met Pieter Fransen en Hans van den Broek tijdens mijn periode bij de A-junioren.

 

Mooiste stad:

Het Maaskantje natuurlijk.

 

Moeilijkste beslissing:

Op tijd naar huis gaan.

 

Makkelijkste beslissing:

Eigenlijk voel ik dit als beste beslissing om met mijn vrienden in het huidige elftal te gaan voetballen.

 

Meest onderschatte voetballer:

Niels van Lieshout

 

Meest overschatte voetballer:

Ibrahim Sangaré

 

Favoriete drankje:

Pilsje

 

Vakantie:

Lekker in Nederland, hier is het niet altijd te warm, want ik ben niet echt een zonaanbidder.

 

Met wie zou je graag een avondje willen gaan stappen?

Ik zou zeggen met ons voetbalelftal, want het wordt weer tijd voor een teamfeestje.

 

Welke club buiten sv Avanti’31 heeft je voorkeur?

Ajax

 

Wie vind je de beste voetbalanalyticus op TV?

Wesley Sneijder

 

Het werd nu tijd om aan Niels zijn vriendin Loes te vragen wat de goede en minder goede eigenschappen van Niels zijn.

Loes die Niels al ruim 12 jaar kent liet weten dat Niels erg sociaal en erg gedreven is in dingen doen. Hij is organisatorisch goed, kan met iedereen wel overweg en is altijd gezellig.

Natuurlijk heeft Niels ook minder goede eigenschappen volgens Loes, want Niels kan slecht tegen zijn verlies, al gaat dit wel steeds beter, en hij kan zelden “nee” zeggen als Niels ergens voor gevraagd wordt.

 

Zo waren wij aangekomen om de avond af te sluiten en bedanken we Niels voor zijn openhartig interview en voor de hartelijke ontvangst door Niels en Loes in het “Maaskantje” en wensen we Niels heel veel succes toe voor de komende periode bij Avanti 6 en de JO19-1.

 

Jan Hellings en Jack Brus

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!