Sportret Steff van Kaathoven - Avanti31

Sportret Steff van Kaathoven

Sportret Steff van Kaathoven

2 oktober 2019 19:15


Voor deze uitgave van Sportret zijn we bij een jongeman geweest die in de selectie van onze vereniging als keeper speelde. Echter, hij heeft vorig seizoen besloten om weer als voetballer te gaan spelen. Een aparte, maar wel moedige beslissing. Hij heeft ook de ambitie om als voetballer weer in ons eerste elftal te gaan spelen.

We hebben een leuk gesprek gehad met

 

 STEFF VAN KAATHOVEN
 
 
 
 

Steff is 27 jaar en vrijgezel. Hij is opgegroeid op de Molendijk in Schijndel, langs autogarage Verhagen. Hij heeft een zus, Lois, die 24 jaar is.

De wat oudere lezers van Sportret zullen zeker Ad, de vader van Steff, kennen. En  sommigen zullen zelfs nog de opa van Steff kennen. Dat was Jan van Kaathoven, de uitbater  van de Kaaskoning gelegen aan de Boschweg tegenover de kerk. Op dit moment zit Ton van Uden in datzelfde pand onder de naam Kaas en Co.

“Mijn opa heeft de zaak overgenomen van mijn overgrootvader, die de zaak opgezet heeft. Mijn vader Ad heeft samen met mijn oom Henk (en nog andere takken uit de familie) de zaak van mijn opa overgenomen. Ik zit momenteel samen met mijn vader in de zaak. Wij doen momenteel hoofdzakelijk de markten met onze kazen in Nederland. Mijn oom en neef zitten met deze handel in Duitsland. Germa van Es, de vrouw van Hans van Es, werkt op franchise basis voor de Kaaskoning. We draaien momenteel een kleine 100 markten per week in Nederland en Duitsland.”

Steff kwam al snel in het familiebedrijf terecht.

“Ik ben na het Elde College naar het Willem I College gegaan en heb daar het diploma Detailhandel gehaald. Ik wist in eerste instantie niet wat ik wilde gaan doen. Op het moment dat ik 18 jaar werd, heb ik mijn diploma gehaald en ben ik in de zaak gaan werken bij mijn vader, nadat ik daar stage had gelopen. Ik lustte op dat moment eigenlijk geen kaas, maar dat heb ik later wel ingehaald. Met ons deel van de Kaaskoning draaien we momenteel 11 markten in de week. Dat zijn ochtend- en middagdelen. Op zaterdagmiddag sta ik op de Markt in Schijndel. Het leuke hiervan is dat ik buiten kan werken en met veel verschillende mensen in aanraking kom. Ik werk dan ook ongeveer een goede 50 uur in de week”.

 

Op jonge leeftijd begon Steff met sporten.
“Op mijn 4e begon ik al met tennis en ik was bloed fanatiek. Op mijn 10e ben ik ook gaan voetballen en kwam in E5 terecht. Mijn trainer was toen Patrick Verhoeven. Ik heb 1½ jaar gevoetbald, waarvan 1 jaar als keeper. Ben daarna gestopt en ben weer gaan tennissen. Ik trainde driemaal per week en stond uiteindelijk in de ranking op 5, wat een goed niveau is. Per keer trainde ik 2½ uur. Momenteel tennis ik nog, maar wel minder frequent.
Ik ben uiteindelijk bij de C4 weer gaan voetballen. Een jaar later kwam ik in B3 bij Patrick Verhoeven en ben ik gaan keepen. Via B1 ben ik in A1 terecht gekomen, waar ik Stephan Heesemans en Marcel Verhoeven als trainer heb gehad. Mijn leeftijdsgenoten waren in die tijd Stef Smits, Renzo Brus, Richard Haridat, Koen van Engeleand en Roy van de Mosselaar.”

 

In de selectie was het geen gelopen race dat Steff in het eerste zou komen.
“Nee zeker niet. Ik had Nick Verhagen en Nick Teulings voor mij als keeper. Het eerste jaar heb ik dan ook in het tweede elftal gekeept en ging ik als reserve met het eerste mee. Vanaf mijn 20e heb ik in het eerste gestaan tot vorig jaar.

Ik ben 2 jaar geleden naar Australië geweest en toen kwam er een andere keeper in het eerste te staan. Ongeveer een jaar later heb ik aangegeven dat ik wilde gaan voetballen. Ik heb dat aan de trainer Henry van Wanrooij aangegeven, die het wel jammer vond.
Dit jaar heb ik in het tweede gevoetbald en inmiddels heb ik al op 4 posities gespeeld. Ik sta nu centraal achterin/Linksback en er is concurrentie genoeg in het tweede elftal. Mijn ambitie is natuurlijk het hoogst haalbare, het zou mooi zijn als dat het 1e elftal is. Ik ben redelijk tweebenig. Vroeger was ik rechts, maar mijn opa heeft me geleerd om ook mijn linkerbeen te gebruiken. Verder ben ik kop sterk.
Ik heb verschillende trainers gehad, maar de besten die ik heb gehad zijn toch wel Stephan Heesemans en Jeffrey Creusen. Zij konden spelers motiveren en ik heb daar veel van geleerd.”

 

Rondom de selectie is er nogal wat begeleiding aanwezig.
“Dat klopt en het is ook erg belangrijk.

Bij het eerste zijn de volgende personen betrokken:

Henry van Wanrooij trainer, Jan van Boxtel, Piet Vorstenbosch, Patrick Manders en Frank Gevers.

Bij het tweede is Danny Klerkx trainer en Frans van de Burgt verzorger. Sjef Beekmans en Mark van de Meerendonk zijn de begeleiders.”


Gevraagd naar zijn hobby’s geeft Steff aan dat hij graag tennist, feestjes of festivalletjes met vrienden bezoekt en hard loopt.

De goede eigenschappen zijn: Veel geduld met mensen.

De slechte eigenschappen zijn:  Moeite met concentreren.  

Hierna hebben we Steff nog wat vragen gesteld waar hij als volgt op reageerde:

Waar erger je je aan Mensen die haast hebben
Als je het voor het zeggen had in Nederland dan Zelfstandig ondernemers zoveel mogelijk ruimte geven
Welke actualiteit grijpt je op het moment aan Racisme (ook in voetbal)
Naar welke internetsite surf je het meest Voetbalzone.nl
Auto Fiat Dobla
Beste trainer Jurgen Klopp
Stad Sydney
Jeugdidool Roger Federer
Moeilijkste beslissing ooit Stoppen met voetballen, en gaan tennissen. En uiteindelijk andersom ook weer.
Makkelijkste beslissing In de zaak van mijn vader stappen
Onderschatte voetballer Raheem Sterling
Overschatte voetballer Jorrit Hendrix
Hoogtepunt Brabants kampioen met tennisteam
Dieptepunt Overlijden van mijn oma
Politieke voorkeur VVD
Televisie Voetbal en Netflix
Beste muziek Hip Hop, RnB
Beste boek Memphis Depay  heart of a lion
Eten Curry (thais)
Drank Pilske
Vakantie Italië en Australië
Met wie zou je graag een avondje gaan stappen Zlatan Ibrahimovic
Welke club en speler heeft je voorkeur in de eredivisie PSV en Ihattaren
Wie vind je de beste voetbalanalyticus op TV Van de Vaart

 

Steff, bedankt voor je tijd voor dit gesprek en we wensen je veel succes om als voetballer terug te keren in het eerste van onze vereniging.

 

                                                            Noud Bouwmans

 

                                                            Frans van Rozendaal

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!