Sportret André van Esch - Avanti31

Sportret André van Esch

Sportret André van Esch

1 juli 2018 11:45


Voor dit sportret hebben we een man benaderd die misschien niet iedereen binnen onze vereniging zal kennen. Het is een man die zich al een tijd lang belangeloos inzet voor onze vereniging.

Hij is met name belast met de organisatie van de jaarlijkse zeskamp. We hebben een leuk gesprek gehad met:

ANDRÉ VAN ESCH

 

André is 57 jaar oud en hij is getrouwd met Helna van Schijndel. Ze hebben een dochter genaamd Rosanne, 28 jaar, en een zoon Jarrit, 26 jaar. Allebei hebben ze bij Avanti gevoetbald. Rosanne is nog een tijdje leider geweest van de meisjes, samen met Amy van Bilsen. André is na de lagere school naar de LTS gegaan en heeft daar een opleiding tot timmerman gevolgd. Hij werkt inmiddels 40 jaar op de bouw en naar eigen zeggen heeft hij veel baasjes versleten.


Zijn zoon Jarrit heeft Avanti al vroeg verlaten.
Jorrit is op zijn 10e naar FC Den Bosch gegaan. Nadat de opleiding bij Den Bosch wegens financiële problemen stopte, is Jarrit op advies van Den Bosch naar Schijndel gegaan. Jarrit had het bij onze zustervereniging echter niet naar zijn zin en kwam na een jaar weer bij Avanti voetballen.
Jarrit speelde in een orkest als drummer en hij heeft onder andere een tournee met Albert West gemaakt

André is geboren in het kerkdorp Olland in Sint-Oedenrode.

Ik heb 2 broers en 2 zussen. Op mijn 15e ben ik bij Ollandia gaan voetballen. Ik was redelijk snel en was menig tegenstander te vlug af.
In een wedstrijd tegen Boskant was ik mijn tegenstander ook vaak te snel af en er werd vanaf de zijkant geroepen “laait hem maar op”. Dat deed mijn tegenstander dan ook en ik werd flink onderuit geschopt, zonder dat de bal in de buurt was. In een reactie sloeg ik hem en ik werd meteen voor 6 weken geschorst. Toen ik weer mocht voetballen overkwam mij weer hetzelfde. Ik werd onderuit geschopt zonder dat er een bal in de buurt was. Ik reageerde wederom door de tegenstander te slaan. Nu werd ik 13 wedstrijden geschorst en toen ben ik maar gestopt. Het was een korte, maar bijzondere voetbalcarrière.

Hierna is André gevechtsporten gaan doen.
Ja, ik ben kempo gaan beoefenen, waar ik mijn agressie in kwijt kon. Ik had een redelijk niveau en daarna heb ik nog karate en boksen beoefend. Ik heb nog eens een keer tegen André van den Oetelaar gespart. ‘Den Toet’  bokste toen op een hoog niveau.

Jaren later werd André actief binnen Avanti.
Ik zat ongeveer 10 jaar geleden bij carnavalsvereniging de Dorstvlegels bij het Venneke. Ik trof daar Ben van de Mosselaar en hij vroeg mij of ik wilde helpen bij het opbouwen van de zeskamp. De 1e paar jaar heb ik geholpen met het opbouwen. Je bent er eigenlijk een hele week voorafgaand aan de zeskamp mee bezig. Daarna ben ik in de zeskampcommissie gekomen. Er zijn momenteel twee commissies, een voor de jeugdzeskamp en een voor de volwassenen. Die bestaat momenteel uit de volgende personen: Johan Schellekens, voorzitter, Wim Schellekens, Jan Hellings, Mark Boselie, Jan Kuijs, Erwin Schakenraad,Eric Sleutjes, Eric Wagenaars, Wil de Laat, Maarten van Liempd, Elisee van Giersbergen en Herbert van den Broek. Het zijn een groot aantal vrijwilligers in de commissie, maar die heb je echt nodig. Vanaf september beginnen de voorbereidingen al voor de zeskamp van het jaar daarop. Daarna hebben we maandelijks een vergadering.

Ongeveer 5 jaar geleden dreigde de zeskamp te stoppen.
De zeskamp was op sterven na dood. Er is toen voor gekozen om een jeugdzeskamp op zaterdag in te voeren. Dat heeft gewerkt. Op zaterdag hebben we nu vele jeugdteams die meedoen en op zondag hebben we ook alweer meer dan voldoende teams. Het was een goede doorstart destijds. Inmiddels is de zeskamp voor het 31ste jaar georganiseerd en hopen we nog lang door te kunnen gaan met dit mooie evenement.

Hobby’s / goede en slechte eigenschappen:
De hobby’s van André zijn motorrijden en muziek maken met de trompet. Hij speelt momenteel in de carnavalsclub ‘De Nôtebende’.

De goede eigenschap van André is dat hij voor iedereen klaar staat. Hij kan geen nee verkopen. Hij is sociaal.

De slechte eigenschap is dat hij af en toe te heetgebakerd is.


Hierna stelden we André nog de volgende vragen:

Waar erger je je aan: Mensen die mij 10 maal hetzelfde vragen
Als je het in Nederland voor het zeggen had:  Ander rechtssysteem. Strenger straffen.
Welke actualiteit grijpt je aan: Max Verstappen. Er gebeurt altijd iets.
Auto Citroen
Stad Kusadasi, Turkije
Jeugdidool Jack Middelburg
Makkelijkste beslissing Trouwen met Helna
Onderschatte voetballer Pierre van Hooijdonk
Hoogtepunt Geboorte kinderen
Dieptepunt Overlijden van Fien Steenbakkers, de vrouw van Marie Steenbakkers
Televisie Natuurfilms en muziekprogramma’s
Beste muziek  Queen
Eten Grieks
Drank Bier en rode wijn
Vakantie Sri Lanka
Met wie zou je graag een avondje gaan stappen?  Tatjana

 

André, bedankt voor dit gesprek en we hopen dat je nog lang actief zult blijven binnen onze vereniging.

 

                                                      Noud Bouwmans

                                                      Frans van Rozendaal           

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!