Sportret Jurgen van Puijenbroek - Avanti31

Sportret Jurgen van Puijenbroek

Sportret Jurgen van Puijenbroek

6 april 2018 21:45


Voor deze uitgave van Sportret zijn wij op bezoek geweest bij een man die de helft van zijn voetbalcarrière heeft gevoetbald bij onze zustervereniging Schijndel. De andere helft speelde hij bij Avanti, waar hij inmiddels een vaste kracht is in de verdediging bij ons eerste elftal.

Zijn vriendin en hij verwachten in juni hun eerste kind, waar ze erg naar uit kijken. Wij hebben een leuk gesprek gehad met:

  

 

  

JURGEN VAN PUIJENBROEK

 

Jurgen is 29 jaar en woont samen met zijn vriendin Nicole Scheepens. Zoals vermeld verwachten ze binnenkort hun eerste kind. 
Jurgen is opgegroeid in de wijk Plein te Schijndel. Zijn ouders komen uit Tilburg en zijn verhuisd in verband met het werk van zijn vader. Jurgen heeft twee broers: Stefan, die 31 jaar oud is en voetbalt in de lagere elftallen van Schijndel, en Ruben, 27 jaar, die voetbalt in het tweede van Avanti 31. De vader van Jurgen heeft vroeger in de selectie van RKTVV gespeeld.


Na de lagere school is Jurgen naar het Elde College gegaan en daar heeft hij de Havo doorlopen.
“Na de Havo heb ik een half jaar een opleiding gevolgd voor fysiotherapie. Daar had ik echter veel te veel vrijheid in de opleiding en eigenlijk was ik nog te jong. Ik heb toen besloten om leraar lichamelijke opvoeding te gaan worden. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij het St. Janslyceum in Den Bosch. Ik ben daar na mijn opleiding gaan werken, een leuke baan waar ik mijn ei in kwijt kan. Een erg leuke ervaring was de studiereis met 40 leerlingen naar Londen, samen met drie collega’s.”

 

Omdat Jurgen op het Plein woonde was, het logisch dat hij bij Schijndel ging voetballen.
“Ïk woonde vlak bij de voetbalvelden van Schijndel en ben daar op mijn 6e gaan voetballen. Tot en met de A-jeugd heb ik alle standaardelftallen hier doorlopen. Op mijn 19e kwam ik in de selectie van Schijndel terecht. Daarvóór, op mijn 17e, had ik al eens gedebuteerd in het 1e elftal van Schijndel. Schijndel voetbalde toen nog in de hoofdklasse en we speelden tegen Jong Willem II.
John Blummel was destijds trainer. Mijn leeftijdsgenoten waren Kaj de Visser, Menno Geerts, Sjoerd Jans en Jelle van der Eerden. 
Bij de jeugd ben ik nooit kampioen geweest. Dat had waarschijnlijk te maken met het feit dat we op een behoorlijk niveau voetbalden. De wedstrijden tegen Avanti waren altijd bijzonder. Wij kenden de rivaliteit niet zoals die vroeger tussen deze clubs bestond. De jongens van Avanti kenden wij meestal redelijk goed en na de wedstrijd pakten we gezamenlijk een pilsje.

 

Jurgen is tijdens zijn voetbalcarrière verschillende keren geblesseerd geweest.
“Dat kun je wel zeggen. Op mijn 15e voetbalde ik met Schijndel tegen Vitesse uit Gennep. In een duel brak ik mijn rechterbovenbeen en ik lag er toen een half jaar uit. Tijdens mijn tijd bij Avanti heb ik mijn kruisband afgescheurd. Dat was in het 2e jaar dat Hans van Es hoofdtrainer was. Hierna lag ik er een jaar uit. Drie jaar geleden heb ik ook nog mijn enkel gebroken. Ik heb mijn portie dus wel gehad.
Als ik mijzelf moet omschrijven als voetballer denk ik dat ik als voetballer een goed inzicht  heb en tactisch sterk ben. Ik blijf rustig en raak niet snel in paniek. Vroeger speelde ik in de spits en daarna kwam ik op het middenveld terecht. Door Roland Timmermans, die destijds trainer van het tweede was, werd ik centraal achterin gezet.”

 

Op zijn 19e heeft Jurgen de overstap gemaakt naar Avanti 31.
Ik voetbalde met jongens als Geert van Heeswijk en Paul van Gorkum van Avanti  in die tijd in de zaal. Wij speelden toen voor BMS met ongeveer 10 spelers; dat was een mix van Schijndel- en Avanti-spelers.

Op dat moment had ik het niet naar mijn zin bij Schijndel. Ik trainde drie keer in de week en kreeg geen kans in het eerste van Schijndel. Dit omdat er veel spelers van buitenaf werden gehaald die betaald werden. Wij zijn toen met een groep van 7 jongens vertrokken. Ik kwam met enkele andere jongens bij Avanti terecht. Andere jongens zijn bij andere clubs in de regio gaan voetballen. Het was een talentvolle groep. Ik ben ervan overtuigd dat deze jongens op dit moment allemaal in het eerste van Schijndel zouden hebben gevoetbald.

 

In zijn tweede jaar bij Avanti is Jurgen door John van Nielen in het eerste elftal gezet en is er daarna nooit meer uit geweest.
“Onder John van Nielen heb ik mijn debuut gemaakt in het eerste elftal van Avanti. Daarna heb ik Hans van Es 3 jaar meegemaakt als hoofdtrainer, waarna Ronny Everaars het stokje overnam. Dit jaar train ik voor het eerste jaar onder Henry van Wanrooij.

Onder John van Nielen zijn we gedegradeerd uit de 2e klasse. In de periode met Hans van Es hebben wij een periodetitel gepakt.
Dit jaar is voor mij tot nu het beste jaar. We hebben veel punten gepakt en doen nog mee voor het kampioenschap. Henry van Wanrooij legt de nadruk op de organisatie in het veld. Hij kijkt goed welke kwaliteiten er in de selectie zitten en gebruikt die ook. Hij maakt een analyse van alle spelers en weet waar hij het over heeft.
Een absoluut dieptepunt in mijn carrière binnen Avanti is de uit de hand gelopen wedstrijd bij Herpinia. Het had allemaal niets met voetbal te maken. Iets om snel te vergeten”.

 

Jurgen heeft een aantal trainers meegemaakt binnen Avanti. En elke trainer heeft zijn eigen werkwijze.
“Roland Timmermans heb ik bij het tweede elftal van Avanti gehad. Ik vind dat een van de beste trainers die ik heb gehad. Hij heeft  niet voor niets een succesvolle trainerscarrière .

Hans van Es heeft op mij ook een goede indruk gemaakt. Een trainer die van zijn hart geen moordkuil maakte en altijd eerlijk was.

Jammer is dat Ron van Heeswijk stopt als trainer van het tweede. Ron geniet veel respect binnen de selectie en daarbij is hij ook nog een zeer goede trainer.

De huidige trainer Henry van Wanrooij heb ik bij de jeugd  bij Schijndel al gehad en hij maakte toen al een goede indruk. Jaren later werd hij dus mijn hoofdtrainer. Henry heeft een hecht team gemaakt van het eerste elftal, nadat vorig jaar de chemie een beetje weg was met de toenmalige trainer Ronny Everaars.”‘ 

 

Verschillende voetballiefhebbers in Schijndel kennen nog wel de ‘strijd’ tussen Schijndel en Avanti en dan met name de oudere supporters.

Jurgen heeft hier niet zo veel last van.

“Ik heb bij beide clubs gevoetbald en ik heb absoluut geen rancune tegen  Schijndel waar ik weg ben gegaan. Het grote verschil is dat het bij Schijndel wat zakelijker is en bij Avanti wat gemoedelijker. Ik vind het jammer dat Schijndel onderaan staat in onze klasse. Ik hoop oprecht dat ze het gaan redden, want Schijndel hoort natuurlijk echt niet thuis in de 4e klasse.”

 

De hobby van Jurgen is eenmaal in de twee weken een potje voetballen in de zaal met enkele vrienden. 

Eens in de twee weken spelen we met vrienden in de zaal op woensdag avond. Sinds dit jaar ben ik keeper geworden aangezien het wordt afgeraden vanwege mijn enkels. We hopen volgend jaar dan toch wel echt een keer kampioen te worden.

 

Aan de vriendin van Jurgen vroegen we naar de goede en slechte eigenschappen van Jurgen.

De goede  zijn dat hij lief, zorgzaam, georganiseerd, geduldig, sociaal en hulpvaardig is.

De slechte is dat hij een tikkeltje eigenwijs is.

 

 

Hierna stelden we Jurgen de gebruikelijke vragen:

Waar erger je je aan

Mensen die negatief zijn.

Als je het voor het zeggen had in Nederland

Minder regelgeving


Welke actualiteit grijpt je op het moment aan
 
Zwangerschap vriendin


Naar welke internetsite surf je het meest

AD/Telegraaf


Auto

Renault Clio

Beste trainer

Henry van Wanrooij, Ron van Heeswijk en Roland Timmermans

Stad Londen en Las Vegas

Jeugdidool

Niet gehad 

Moeilijkste beslissing  

Stoppen met fanatiek zaalvoetballen

Makkelijkste beslissing

Samenwonen en kiezen voor het vaderschap

Onderschatte voetballer


Zijn vaak spelers die niet opvallen maar wel in teamverband belangrijk zijn.

Overschatte voetballer

Pogba Manchester United

Hoogtepunt


Positieve test.
Beker gewonnen met 2e van Avanti

Dieptepunt

Overlijden opa en de vele blessures

Politieke voorkeur

D66

Tijdschriften

Quest

Televisie

Veel films

Beste boek 

Van der Meijden, Van der Gijp en Ricksen

Eten

Pasta

Drank

Biertje

Vakantie

Spanje. Rondreis Amerika.

Met wie zou je graag een avondje gaan stappen

Andy van der Meijden


Welke club en speler heeft je voorkeur in de eredivisie

Ajax en Frenkie de Jong


Wie vind je de beste voetbalanalyticus op TV

Kenneth Perez en Arnold Bruggink


Jurgen, bedankt voor je tijd en we hopen dat je nog een aantal jaren actief blijft binnen onze verenging. En veel geluk met jullie kind samen !

 

 

                                                      Noud Bouwmans

 

                                                      Frans van Rozendaal

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!