Facebook Toestaan Niet toestaan

Avanti’31 is na ruime overwinning op Schadewijk periodekampioen

21 november 2022 12:00

Met een ruime 7-1 overwinning op Schadewijk haalde Avanti’31 zondagmiddag de eerste periode binnen. Schadewijk wist Avanti’31 nauwelijks iets in de weg te leggen. Bij de rust stond Avanti’31 al met 4-0 voor.

Avanti’31 liet vanaf de start van de wedstrijd zien dat het de wedstrijd snel wilde beslissen. In het koude en natte Oss pakte Avanti’31 direct het initiatief. Schoten van Roel Kappen en Renzo Brus in de eerste minuten misten nog de kracht om Schadewijk doelman Nicky Boeijen te verontrusten, maar in de 5e minuut was het raak. Luc vd Hurk speelde vanuit het centrum Roel Kappen vrij en Roel passeerde doelman Boeijen met een strak schot. Pas in de 20e minuut kwam Schadewijk voor de eerste keer in de buurt van het Avanti-doel. Schadewijk claimde hierbij een penalty maar scheidsrechter Harun Coskan wilde er niets van weten. Avanti’31 pakte het initiatief terug en in de 32e minuut was het Luc vd Hurk die de stand op 0­- 2 bracht. Zes minuten later werd het 0-3 toen doelman Boeijen een kopbal van Teun Kuijpers wel wist te keren, maar vervolgens moest toezien dat Alejandro Navarro Keeris als enige snel reageerde en de bal knap in de korte hoek schoot. Na de 2e keer dat Schadewijk in de eerste helft gevaarlijk werd, het schot verdween over het doel, viel in de blessuretijd het vierde doelpunt. Teun Kuijpers werd nog afgestopt maar Roel Kappen schoot zonder aarzeling de bal zuiver binnen.

De tweede helft was, gezien de ruime voorsprong bij rust, een formaliteit. Het kou-kleumende publiek, ondanks het slechte weer was de Avanti-aanhang weer goed vertegenwoordigd, zag dat Avanti’31 gemotiveerd bleef voetballen. De snelle aanvallers brachten de statische verdediging van Schadewijk keer op keer in grote problemen. Dat leverde tussen de 10e en 16e minuut drie doelpunten op: Roel Kappen ronde een goede pass van Jim Tuunter af voor de 0-5; Jim Tuunter stond aan het einde van een knappe aanval via Roel Kappen en Mees vd Heijden wat de 0-6 betekende en Teun Kuijpers maakte vanaf de penaltystip de 0-7. Dat was nadat Teun zelf ten val was gebracht. Dat Avanti’31 de voorsprong niet verder wist uit te bouwen was deels pech en deels goed keeperswerk van Nicky Boeijen. Berend Arts was inmiddels in het veld gekomen voor Renzo Brus en ook Adesh Chedi kwam nog voor Jim Tuunter. Vlak voor tijd wist Schadewijk de eer te redden door via een penalty te scoren.

De eerste periode is met deze overwinning binnen. Avanti’31 is nog ongeslagen en staat in de competitie drie punten voor op Margriet en DSC. Komende zondag komt EVVC naar de Molenheide. De Vinkelse ploeg verloor zondag verrassend van laagvlieger Vorstenbossche Boys en staat nu met een achterstand van 6 punten op de 4e plaats. De wedstrijd begint om 14.00 uur.