Facebook Toestaan Niet toestaan

Avanti’31 weet voorsprong tegen Nulandia niet vast te houden.

14 november 2022 13:45

Avanti’31 en Nulandia speelden zondagmiddag in een rommelige wedstrijd met 2-2 gelijk. Voor Avanti’31 was het gelijkspel teleurstellend. Niet alleen omdat bij winst de eerste periode gewonnen zou zijn, maar ook omdat de gelijkmaker pas in blessuretijd viel. Helemaal onterecht was die gelijkmaker overigens niet. Beide ploegen lieten zeker in de tweede helft geen goed voetbal zien, maar Nulandia speelde in de tweede helft wel met meer energie dan Avanti’31.

De wedstrijd was voor Avanti’31 zo goed begonnen. Al in de 2e minuut was het Roel Kappen die een voorzet van de rechtervleugel doeltreffend afrondde. Nulandia liet zich door de snelle achterstand niet van de wijs brengen. Ze zetten veel druk op het middenveld van Avanti’31, waardoor Avanti’31 niet snel kon doordrukken. Toch was het in de 35e minuut Avanti’31 dat de voorsprong naar 2-0 wist uit te bouwen. Een fraaie pass van Renzo Brus door het centrum bereikte Teun Kuijpers die met een mooie actie doelman Tim vd Biezen wist te passeren. Nulandia kwam echter al snel terug in de wedstrijd met een doelpunt in de 39e minuut van Thomas de Laat. De 2-1 was ook de ruststand.

Na rust werd het spelbeeld zo mogelijk nog rommeliger dan in de eerste helft. Nulandia kwam goed uit de kleedkamer, kreeg in de eerste tien minuten ook een paar corners en Casper Brus zag een schot net naast zijn doel verdwijnen. Vervolgens zag het publiek een wedstrijd met aan beide kanten weinig goed voetbal, met veel balverlies maar wel met veel strijd op het middenveld. Avanti’31 kreeg uiteindelijk wel een paar kansjes om de wedstrijd te beslissen maar kreeg uiteindelijk in blessuretijd toch de gelijkmaker te verwerken. Coen van Schijndel kreeg van de Avanti-verdediging tot driemaal toe de gelegenheid in te schieten. Casper Brus keerde de bal twee keer, maar was op de derde inzet kansloos.

Zoals gezegd, een teleurstellend resultaat. Volgende week kan Avanti’31 in de uitwedstrijd tegen Schadewijk de periodetitel alsnog binnenhalen. Gezien het veel betere doelsaldo (Avanti’31 plus 19 en Margriet en EVVC plus 5) zal zelfs bij een nederlaag de periode nog voor Avanti’31 zijn. De wedstrijd tegen Schadewijk in Oss begint zondag om 14.30 uur.